הכירו את 5 השאלות הכי קשות בראיון עבודה

"אם היית אריה איזו אפליקציה היית מפתח?" שאלות מפתיעות כאלה מזוהות בד"כ עם חברות ענק, כמו גוגל ואפל. לא בכל ראיון תצטרך להתמודד עם שאלה בסגנון, אבל בהחלט ישנן שאלות שכדאי להיות מוכן אליהן.

הכירו את 5 השאלות הכי קשות בראיון עבודה

למה כדאי לי כמנהל להעסיק אותך?

השאלה די תמימה לכאורה, אבל מסתתר בה תחכום מסוים. במקרה זה מומלץ להפגין ביטחון עצמי וחלילה לא שחצנות. ענו תשובה עניינית, קצרה, אל תהססו לרגע ואל תצהירו הצהרות חסרות כיסוי. רצוי להכין דוגמאות מהניסיון התעסוקתי שימחיש את ההתאמה שלכם לתפקיד, לציין את התשוקה שלכם לתחום הספציפי, תכונות ספציפיות באישיותכם המתאימות לתפקיד וכו'.

מהן החוזקות ומהן החולשות שלך?

בואו נגיד שלכולנו יש נקודות חוזקה ונקודות חולשה (גם לבוס הגדול וגם למראיין שמולכם). כאן המראיין רוצה לבדוק מה אתה עושה עם נקודות החולשה האמיתיות שלך, ולא בהכרח רק מהן החוזקות שלך. את השאלה הזו תוכלו לראות כהזדמנות להציג את החוזקות שלכם לתפקיד הספציפי. מנגד, זהו יתרון שמאפשר לכם להציג למרואיין עד כמה אתם מודעים לנקודות החולשה ואילו פתרונות יצירתיים מצאתם כדי שלא יהוו מכשול לתפקיד הספציפי.

הציגו תמיד את החוזקות לפני החולשות. כשמציינים חולשה, מספרים כיצד הנכם מתמודדים אתה. לדוגמה, אם אתם מתמודדים לתפקיד פיתוח לא כדאי להגיד שאתם לא שמים לב לפרטים קטנים או לא יכולים לקבל ביקורת. דוגמה נוספת, "גיליתי שאני מתכנת מפוזר, ולכן סיגלתי לי מנהג להסתובב תמיד עם יומן משימות. כיום אני כותב כל משימה ביומן על פי סדר עדיפויות".

מה המנהל שלך היה אומר עליך?

זוהי גם הזדמנות פז להפגין את החוזקות שלכם לתפקיד הספציפי. ייתכן כי המראיין יקשה עליכם וישאל על הדברים הפחות טובים ולכן יש להתכונן לשאלה זו. ההמלצה היא לספר על חוזקה מסוימת, מתוך ניסיונכם האישי הרלוונטי לתפקיד לדוגמה:
"המנהל שלי יאמר שיש לי יכולת למידה עצמית מהירה, כיוון שנכנסתי לתפקיד הקודם ללא ניסיון ולמרות זאת בתוך חודש כבר הייתי בעניינים.

מהן התכניות שלך לזמן הארוך/הקצר?

שאלה זו מאפשרת למראיין לדעת עליך כמה דברים חשובים כמו מהו תכנון הקריירה שלך לטווח הארוך, עד כמה אתה מעוניין במשרה, עד כמה התכניות שלך מתאימות לארגון, מהן השאיפות שלך וכו'. כאן חשוב לענות תשובה ממוקדת למקום העבודה ולא לעשות את הטעות שהרבה עושים – לדבר על תכניותיך העתידיות בחיים. בנוסף, חשוב שלא להתחכם ולומר אמירות שיאיימו על המראיין כמו, בעוד 3 שנים אני רואה את עצמי בתפקיד שלך.

מה היו הכישלונות וההצלחות שלך במקום העבודה הקודם?

כישלונות הם לא בהכרח דבר רע, להפך. ככל שתתגאה בכישלונות ותציג אותם כהזדמנות ללמידה, כך תוכל להרשים את המרואיין. חשוב למנות קודם את ההצלחות ולהסביר מנקודת המבט שלך למה אתה רואה בהן הצלחות. כשתספר על כישלון, חשוב להתמקד מה למדת ממנו ואילו תובנות לקחת הלאה. לדוגמה – "כשהייתי ראש צוות בחברה הקודמת, גייסתי 2 מתכנתים נוספים (לאחר הפעלת לחץ על ה-CTO), אך זמן קצר לאחר מכן התברר לי שזו הייתה טעות, כיוון שבפועל היה נחוץ רק מתכנת אחד. ה-CTO לא ראה זאת בעין יפה, אבל למדתי לנהל כמות קטנה יותר של עובדים בצורה יותר פרודוקטיבית".

לסיום,

חשוב להתכונן מראש לשאלות הקשות שיכולות להפתיע בכל רגע במהלך הראיון. ההכנה תרגיע את החששות ותעזור לכם לצלוח את הראיון ברגע האמת. דבר נוסף, בשלב הראיון עצמו, לחלק מהמרואיינים שאלות מסוימות יכולות להישמע מיותרות, אבל חשוב להבין שהאדם מולך אינו בהכרח אדם טכני. אך באותה נשימה, חשוב שלא לזלזל במועמד ולא לקחת את העניין כמובן מאליו. פשוט לענות בפירוט, ובעיקר לשדר אמינות להיות עצמך.

בהצלחה.

שתף את המאמר

יצירת קשר

לארגונים

פנו אלינו כבר עכשיו באמצעות הטופס המקוון שלפניכם ונחזור אליכם בהקדם

שלח/י קורות חיים בקליק, עכשיו!

יצירת קשר

למחפשי עבודה

הגישו מועמדות למגוון רחב של משרות איכותיות ויועצי הגיוס שלנו יצרו קשר ממש בקרוב